Szabálykönyv
Istenek

Ghalla lakóinak sorsára ebben a korai korszakban mindössze két isten gyakorol hatást: az Élet istene, és a Halál istene. A legtöbben igyekeznek mindkettővel egyformán jóba lenni, rendszeresen áldoznak mindkét isten oltárán. Mindkét isten jónéven veszi, ha tevékenyen kiveszed részed templomainak építésében, szépítésében.

Az Élet istene
Papjai a gyógyítás mesterei: némi anyagi juttatás fejében felgyógyítanak, esetleg elmulasztják a téged sújtó átkokat, mérgezést.

A Halál istene
Papjai tekintélyes jövedelemre tesznek szert azzal a rendkívül népszerű szolgáltatással, hogy néhány aranyért cserébe 1 hétre biztosítják számodra azt a lehetőséget, hogy esetleges halálod esetén istenük tartós károsodás nélkül visszaengedjen erre a világra. Természetesen nem érdemes ezzel visszaélni, mert ha túl sokszor kell az istennek kegyesnek lennie, a következő alkalommal a papok valószínűleg több pénzt fognak kérni. Amennyiben az a szerencsétlenség következne be, hogy nem fizettél előre a papoknak a Halál istenét is megpróbálhatod megvesztegetni. Ez azonban már fizikai károsodással (tulajdonságaid permanensen csökkennek) jár, és az isten néhány tárgyadat is megtarthatja.

 
| Beholder Kft. | Kontakt |
Copyright 2002 - 2006 Beholder Kft. Minden jog fenntartva. Impresszum