Szabálykönyv
Mennyit játszhatok az ingyenes karakterrel?

Amennyit akarsz. Az ingyenes karakterrel nem mehetsz át másik zónába, de az első zónában annzit játszol, amennyi jól esik.

Ha befizetek a játékra, akkor új karaktert kell indítanom?

NEM. Ha szeretnél más zónákba is átmenni, akkor a befizetés után a Speciális parancsoknál tudod aktiválni az ingyenes karaktert. Ezután ezzel a karakterrel korlátozások nélkül játszhatsz.

Milyen böngészôvel lehet használni a játékot?

A jéték külsô megjelenésének megtervezésekor abból indultunk ki, hogy jelenleg a felhasználók jelentôs része Internet Explorert használ. Tehát mi is ezt a böngészôt (az 5.5 verziót) választottuk alapnak. Ezen a böngészôn (elvileg) minden úgy néz ki, ahogy azt szeretnénk. Természetesen komoly munkát végeztünk azért, hogy a többi böngészô rajongói is játszhassanak velünk. Az alábbiakban a különbözô böngészôkkel elôforduló hibákat írjuk le.

 • Netscape 4.04, 4.78 (Windos, Linux)
  Ezek sajnos nem támogatták azt a javascriptet, ami a tárgyakról ad információt, ezért ezen böngészô alatt a script egy módosított verziója fut. Ezt néha (amikor az info ikon nagyon lent van) kényelmetlenebb használni.
  A játékban megjelenô oldalak sokszorosan egymásba ágyazott táblázatokat tartalmaznak. A Netscape ezeket rendkívül lassan dolgozza fel, ezért csak fanatikusoknak ajánljuk használatát.
 • Netscape 6. (Windows, Linux) Ezek már támogatják a korábbi verziókban nem működô scriptet, viszont használatuk "kicsit" erôforrás igényes. A táblázatok kirakása szemmel láthatóan nem gyorsult Celeron 600-on tesztelve. Egy NS6-ra optimalizált atomerôművel lehet, hoyg gyorsabb.
 • Opera 6.03 (Linux) A sebessége miatt imádnivaló ez a böngészô, a táblázatokat pillanatok alatt rakja ki. (Gyorsabb mint az IE.) Sajnos az információs javascript semelyik verzióját nem tudtuk működésbe hozni rajta. Ettôl még lehet játszani, csak többet kell kattintani az egérrel. Nagyobb hiba, hogy a térképet bizonyos esetekben egy kicsit szétdobja. Ez már komolyabb hiba (fôleg a látványnak tesz be), játszani ettôl is lehet, csak ilyenkor nagyon kell figyelni, hova is kattint az ember. Én pl. linux alatti tesztelésre ezen hibák ellenére is ezt a böngészôt használom a sebessége miatt.
 • Mozilla 1.0 (Windows, Linux) Ezzel a böngészôvel nem folytattunk komolyabb tesztelést, komolyabb hibát nem tapasztaltunk. A táblázatokat gyorsabban kezeli mint az NS, viszont lassabb a másik kettônél.

  Úgy láttam, hogy az oldalak egy Trebuchet MS nevű fontra hivatkoznak. A gépemen nincs ilyen, honnan szerezhetek?

  A fontot innen lehet letölteni. Akinek nincs fent, annak javasoljuk, hogy szedje le, és installálja a gépére.

 •  
  | Beholder Kft. | Kontakt |
  Copyright 2002 - 2006 Beholder Kft. Minden jog fenntartva. Impresszum